all mini mini mini
Zákaznícke Centrum
02/3300 6920 / Po.-Pia: 8:00 - 16:00
  • Košík
  • Rosemary (Rozmarín) 15 ml

    Dostupnosť:
    Posielame do 3 až 5 dní


    Záruka
    • Popis

      Rosemary (Rozmarín) - Rosmarinus officinalis 15 ml 

       

      Rozmarín je stálozelený poloker, dorastajúci do veľkosti 10-150 cm s veľmi husto rozvetvenými výhonkami. V minulosti bol považovaný za kvet lásky a vernosti.  Používa sa v domácnosti ako korenie a tiež v liečiteľstve. Charakteristická je jeho gáfrovo bylinná prenikavá vôňa.

      Historické použitie:
      Rozmarín považovali mnohé civilizácie za posvätnú rastlinu. Používali ju ako prostriedok na odháňanie zlých duchov a na ochranu proti infekčným chorobám a moru a ako očisťujúcu a posilňujúcu bylinu. V tom období sa používal ako kadidlo, vyrábal sa z neho olej a voňavky.

      Rozmarín je voňavý, vždyzelený ker, ktorého listy sa často používajú na dochutenie jedál, ako napríklad plniek, bravčového, jahňacieho, kuracieho či morčacieho mäsa. Rozmarín má mnoho ďalších použití. Podporuje zdravé trávenie a funkcie vnútorných orgánov.

      Rozmarín bol uctievaný liečiteľmi; grécke, rímske, egyptské a hebrejské kultúry ho považovali za posvätný. Bylinná a energizujúca vôňa rozmarínu sa často používa v rámci aromaterapie.

      Hlavné chemické látky: 1,8-cineol, α-pinén, gáfor

       

      Možnosti a spôsoby použitia:-  inhalovaním a lokálne (masážne):

      Rozmarínový esenciálny olej sa používa aj pri nasledovných problémoch:

      Tento olej môže pomáhať aj pri ateroskleróze, bronchitíde, zimnici, nachladnutí, kolitíde, zápale močového mechúra, dyspepsii (súbor tráviacich ťažkostí), nervovom vyčerpaní, imunitnom systéme (stimulácia), zápale ucha, búšení srdca, predchádzaní respiračným infekciám, prekyslenom žalúdku a ochoreniach spojených so stresom.
      Pozitívne účinky má pri chronický stres, cukrovka, únava, chrípka, bolesti hlavy, nízky krvný tlak, pamäť, sinusitída, vírusová hepatitída, červy.

      Aromatické účinky: Stimuluje pamäť a otvára vedomie mysle.


      Emocionálne účinky:
      Rozmarín pomáha pri rozvoji zdravého poznania a intelektu. Učí nás, že človek môže čerpať znalosti z omnoho väčšieho priestoru než je ľudská myseľ. Nabáda pozerať sa omnoho hlbšie ako obvykle a klásť omnoho prenikavejšie otázky, aby sme získali inšpiratívne odpovede. Učí nás, že nie sme schopní porozumieť všetkým veciam, pretože sa na veci pozeráme z pohľadu smrteľníka. Podporuje pocit sebaistoty a sebavedomia v dobách veľkých zmien…

      BALENIE: 15 ml

       

      dōTERRA produkty za veľkoobchodné ceny - 25%,  môžete nakúpiť ak si zriadite vlastný účet.  Viac informácii TU!

      Upozornenie:
      * Esenciálne oleje doTERRA nie sú žiaden zázračný liek. Tento produkt nie je určený na diagnostikovanie, liečenie alebo prevenciu akejkoľvek choroby.
      Možná citlivosť na pokožku. Uchovávajte mimo dosahu detí. Ak ste tehotná, liečite sa alebo podliehate lekárskej starostlivosti, poraďte sa so svojím lekárom. Zabráňte kontaktu s očami, vnútornými ušami a citlivými oblasťami.

      Celý obsah tejto webovej stránky vychádza jednak z názorov a výskumnej práci spoločnosti DoTerra a ďalších rôznych výskumov a publikácii nemocníc, výskumných ústavov a pod., pokiaľ nie je uvedené inak. Jednotlivé články sú založené na názoroch príslušného autora, ktorý si ponecháva autorské práva ako označené. Informácie na tejto webovej stránke nemajú nahradiť individuálny vzťah s kvalifikovaným zdravotníckym pracovníkom a nie sú určené ako lekárske rady. Sú určené na zdieľanie poznatkov a informácií z výskumu a skúseností spoločnosti DoTerra. Odporúčame vám, aby ste si vybrali svoje vlastné rozhodnutia v oblasti zdravotnej starostlivosti na základe vášho uváženia a v spolupráci s kvalifikovaným zdravotníckym pracovníkom. Ak ste tehotná, dojčíte, užívate lieky alebo máte zlý zdravotný stav, pred použitím výrobkov založených na tomto obsahu sa obráťte na svojho lekára.
       

    • Najpredávanejšie v kategórii

      • Kopaiva - Copaiba 15 ml
        Posielame do 3 až 5 dní
        60.60 € s DPH

      • Lemon - Citrón 15 ml
        Posielame do 3 až 5 dní
        21.60 € s DPH

      • Kadidlo (Frankincense) 15 ml
        Posielame do 3 až 5 dní
        122.60 € s DPH






    Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie