all mini mini mini
Zákaznícke Centrum
02/3300 6920 / Po.-Pia: 8:00 - 16:00
  • Košík
  • Levanduľa 15 ml

    Dostupnosť:
    Posielame do 3 až 5 dní


    Záruka
    • Popis

      Levanduľa  (Lavandula angustifolia)

      Levanduľový esenciálny olej doTERRA je vysokokvalitný esenciálny olej, vyrobený parnou destiláciou z vrcholkov kvetov Levandule.

      Levanduľový esenciálny olej je olej, ktorý sa používa po tisícročia a je známy pre svoje čistiace a zdravotné účinky. Jeden z najpopulárnejších a najrozšírenejších olejov. Existuje mnoho druhov levanduľových olejov, ktoré sú získavané z rôznych rastlín a preto je dôležité vedieť, že používate „Levanduľa angustifolia“. Táto odroda je čistejšia a aj z toho dôvodu je drahšia, ale má oveľa viac preferovaných vlastností používaných na osobnú zdravotnú starostlivosť. doTERRA levanduľový esenciálny olej je destilovaný parnou destiláciou z kvetov pestovaných vo Francúzsku (v stredne vysokých oblastiach) a Bulharsku (vo vysokých nadmorských výškach). Tieto dva sa kombinujú rovným dielom.

      Môže mať nasledovné účinky:  antiseptický,  môže zmierniť popáleniny (aj po slnku), akné, ekzémy, ochorenia dýchacích ciest, protizápalové účinky, proti kŕčové účinky, reumatizmus, nervové vypätie, nespavosť, migrény, voš detská, nervozita, podráždenie,  nepokoj vyúsťujúci až k poruchám spánku, depresívne nálady, obavy, vyčerpanie, stres, popáleniny, bolesti. Levanduľa je známa ako utišujúci esenciálny olej a je často používaná, aby navodila v tele rovnováhu.

      Možnosti použitia - aplikácie:

      • ·        Môžete naniesť na chodidlo, alebo na vankúš pred spaním.
      • ·        Slúži na upokojenie reakcie na včelie bodnutie alebo uhryznutie hmyzu.
      • ·        Použite pre relaxačný kúpeľ.
      • ·        Naneste na zápästie, môžete inhalovať na zmiernenie stresu a únavy.
      • ·        Ľahko upokojuje spálenú alebo obarenú pokožku.
      • ·        Môžete aplikovať na ruky alebo nohy na upokojenie rozrušeného dieťaťa.
      • ·        Upokojuje citlivú pokožku a póry po odstránení chĺpkov, zaparená miesta.
      • ·        Aplikujte na suché, popraskané pery pred použitím balzamu na pery.
      • ·        Použitie s esenciálnym olejom Mäty piepornej pre zdravé masáže vlasovej pokožky.
      • ·        Pridať do bežne používaného pleťového mlieka pre zmiernenie stresu masážou.

       

      Aromaticky  - v prípade môže pomáhať pri prechladnutí, nervozity alebo problémov so spaním sa doporučuje pridať pár kvapiek do difuzéra a inhalovať.

      Na telo – môže sa používať  vo forme olejového obkladu na ťažko sa hojace rany, píšťalový vred. Priamo 5 kvapiek v nezriedenej forme je možné aplikovať na výrastky, bradavice, vyrážky, opuchy. Na liečbu napätia a kŕčov je vhodný ako masážny olej. V prípade reumy, dne alebo iných kĺbových zápaloch, bolestiach a nervových zápaloch levanduľovým esenciálnym olejom natierame 4-5 krát boľavé miesto. Vaňový kúpeľ: 7 kvapiek Levanduľového esenciálneho oleja pridáme do vody teplej 37 °C.
      Pri nervovom vypätí, migréne, nespavosti a protizápalové účinky na pokožke.
       
      Voda na pleť a vlasy - Pri akné a problematickej pleti, dezinfekčné účinky, v prípade parazitov vo vlasoch aplikujte vodu do vlasov. 

      Krém: môže sa použiť na liečbu ekzému, podporu hojenia rán, reumatizmus.

      V neriedenej forme môžete použiť na menšie popáleniny (zabraňuje vytvorenie pľuzgierov a urýchľuje hojenie), ekzém, hnisavé rany, potieranie spánkovej časti hlavy pri migréne, poštípanie hmyzom.

       
      Emocionálne účinky - Levanduľa (Lavender) - 
      (olej komunikácie a pokoja)

      Môže mať nasledujúce pozitívne účinky: levanduľa podporuje slovné vyjadrenie. Upokojuje neistoty, ktoré môže človek pociťovať pri vyjadrovaní svojich skutočných myšlienok a pocitov. Levanduľa oslovuje hlboký strach z toho, že nás niekto vidí, alebo počuje. Ľudia, ktorí potrebujú levanduľu sa skrývajú sami v sebe, čím blokujú všetky formy seba vyjadrenia. Aj keď sa navonok nejako vyjadrujú, v skutočnosti si držia svoje najhlbšie myšlienky a pocity pre seba. Takéto vyjadrenie nie je v spojení so srdcom alebo dušou.
      Levanduľa podporuje človeka pri uvoľňovaní napätia a zovretia, ktoré pramenia zo strachu zo seba vyjadrenia. Vzhľadom na minulé skúsenosti, môžu veriť, že vyjadrovať svoje pocity nie je bezpečné. Ich skutočné ja je preto uväznené a ostáva preto nevyjadrené. Tento stav môžu sprevádzať silné pocity, že sú nehodní toho, aby ich mal niekto rád, že sú nedôležití alebo, že ich nie je počuť. Strach z odmietnutia paralyzuje ich skutočný hlas a väzní ich pocity.
      Levanduľa povzbudzuje emocionálnu čestnosť a trvá na vyjadrovaní najvnútornejších myšlienok a túžob. Pri tom, ako sa ľudia učia komunikovať ich najhlbšie myšlienky a pocity, oslobodzujú sa z väzenia, do ktorého sa sami uvrhli. Otvorená a čestná komunikácia je to, čo pomôže zažiť bezpodmienečnú lásku a prijatie. Prostredníctvom odvážneho ducha Levandule sa človek môže slobodne deliť o svoje skutočné ja.

       

      Balenie: 15 ml

       

       

      dōTERRA produkty za veľkoobchodné ceny - 25%,  môžete nakúpiť ak si zriadite vlastný účet.  Viac informácii TU!

      Upozornenie:
      * Esenciálne oleje doTERRA nie sú žiaden zázračný liek. Tento produkt nie je určený na diagnostikovanie, liečenie alebo prevenciu akejkoľvek choroby.
      Možná citlivosť na pokožku. Uchovávajte mimo dosahu detí. Ak ste tehotná, liečite sa alebo podliehate lekárskej starostlivosti, poraďte sa so svojím lekárom. Zabráňte kontaktu s očami, vnútornými ušami a citlivými oblasťami.

      Celý obsah tejto webovej stránky vychádza jednak z názorov a výskumnej práci spoločnosti DoTerra a ďalších rôznych výskumov a publikácii nemocníc, výskumných ústavov a pod., pokiaľ nie je uvedené inak. Jednotlivé články sú založené na názoroch príslušného autora, ktorý si ponecháva autorské práva ako označené. Informácie na tejto webovej stránke nemajú nahradiť individuálny vzťah s kvalifikovaným zdravotníckym pracovníkom a nie sú určené ako lekárske rady. Sú určené na zdieľanie poznatkov a informácií z výskumu a skúseností spoločnosti DoTerra. Odporúčame vám, aby ste si vybrali svoje vlastné rozhodnutia v oblasti zdravotnej starostlivosti na základe vášho uváženia a v spolupráci s kvalifikovaným zdravotníckym pracovníkom. Ak ste tehotná, dojčíte, užívate lieky alebo máte zlý zdravotný stav, pred použitím výrobkov založených na tomto obsahu sa obráťte na svojho lekára.
       

       

    • Najpredávanejšie v kategórii

      • Kopaiva - Copaiba 15 ml
        Posielame do 3 až 5 dní
        50.00 € s DPH

      • Lemon - Citrón 15 ml
        Posielame do 3 až 5 dní
        15.20 € s DPH

      • Lime (Limetka) 15 ml
        Posielame do 3 až 5 dní
        19.20 € s DPH






    Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie